Milyen kritériumoknak kell megfelelnie a gyerekek szemüveglencséinek?
Legyen erős, strapabíró, kristálytiszta, karcálló, törésálló, kényelmes, könnyű és még sorolhatnánk a megannyi elvárást…Segítünk a választásban, olvassa el rövid összefoglalónkat!

Vékony, könnyű és nagyon erős – 100% védelem

A HOYA innovatív, egyedülálló PNX Kids lencséjét, mely minden elvárásnak megfelel. A Hoya PNX Kids lencsék nagyon erősek, így megfelelnek a gyermekek életstílusának. Tartósak és biztonságosak, és 100%-os védelmet nyújtanak az UV-A és az UV-B sugarak ellen. Egyszerűen elláthatóak Hoya tükröződéscsökkentő bevonattal, így még jobban ellenállnak a karcolásoknak. Mindezt anélkül, hogy a kényelemről le kellene mondanunk, hiszen ezek a lencsék hihetetlenül vékonyak és könnyűek!

 

Tanuláshoz, TV-nézéshez, digitális eszközökhöz

Mára a gyermekek életének fontos részei lettek a tabletek, okostelefonok, akár az iskolában is használatos elektronikus eszközök. Érdemes ezekről külön szót ejtenünk.
Ha a gyermek kiskorától fogva rendszeresen, megszakítás nélkül hosszú időt tölt a képernyő előtt, károsodhat a látása. Bizonyos kutatások például arra jutottak, hogy a képernyő tartós bámulása rövidlátáshoz vezethet. Emellett, akár a felnőtteknél, a gyermekek esetében is kialakulhat az ún. számítógépes látás szindróma (CVS, Computer Vision Syndrome). A CVS tünetei többek között a fejfájás, homályos látás, nyakfájdalom, a szemek irritációja és kivörösödése. Azok, akik hosszú időt töltenek képernyő előtt, 50 százalékkal kevesebbet pislognak. Ez aggodalomra ad okot, mivel a pislogás véd a szemek kiszáradása ellen, és a könny biztosítja az ideális fénytörési indexet, valamint csökkenti a fertőzések veszélyét.

Mennyi időt töltsön gyermekünk naponta TV, számítógép használattal?

A szemproblémák megelőzése érdekében azt ajánljuk a szülőknek, tanároknak, hogy ne engedjék, hogy a gyermekek túl sok időt töltsenek a monitor előtt. Szemészeti szakemberek szerint korosztályonként eltérő ajánlások érvényesek:

0 – 2 év: naponta 5 perc TV-nézés és hetente néhányszori internetezés

2 – 4 év: 5-10 perc képernyőidő egyszerre, összesen legfeljebb napi 30 perc

4 – 6 év: 10-15 perc képernyőidő egyszerre, összesen legfeljebb napi 1 óra

6 – 8 év: legfeljebb 1 óra képernyőidő naponta, felosztva max. 30 perces periódusokra

8 – 10 év: legfeljebb 1 óra a képernyő előtt naponta

10 – 12 év: legfeljebb 2 óra a képernyő előtt naponta

12 év és afölött: legfeljebb 3 óra képernyőidő naponta

A tartós TV-nézés és a digitális eszközök használata kimutathatóan befolyásolják az alvásminőséget is, tehát különösen figyelnünk kell gyermekünk esti TV, tablet, okotelefon használatának csökkentésére is, vagy válasszuk a Hoya BlueControl lencséjét, mely fokozott védelmet és kényelmet biztosít a digitális világban:

Semlegesíti a LED és LCD kijelzők által kibocsátott kék fényt

Javítja a kontrasztot

Csökkenti a ragyogást

Segít megelőzni a szem fáradását és irritációját

Mi az a kék fény?

A LED és LCD kijelzők kék fényt vagy nagy energiájú látható fényt (high-energy visible light, HEV) bocsátanak ki. Habár a kék fény önmagában természetes jelenség, amely a napfényben is megtalálható, és segít abban, hogy ébren maradjunk, a képernyőkön keresztül minket érő túlzott mennyiség fáradt vagy égő szemeket okozhat.
A kék fényt részben kiszűrhetjük speciális tükröződéscsökkentő bevonatokkal, így csökkentve a minket érő kék fény napi mennyiségét. A Hoya BlueControl például egy ilyen bevonat, amely semlegesíti a kék fényt és megakadályozza a szemfáradtság kialakulását.

Fényresötétedő lencse az UV-sugarak ellen

A Hoya Sensity fényresötétedő lencséi nagyon gyorsan alkalmazkodnak a különböző fényviszonyokhoz, így viseletük nagyon kényelmes gyermekek számára is. A gyermekek szeme sokkal érzékenyebb az UV-A és UV-B sugarakra, ezért az ő szemvédelmükre még nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk.

További számos termékeink segíti gyermekeket abban, hogy a lehető legtisztábban láthassák a világot!